Triatlon – En krevende sport

Triatlon er en sport som kan tvinge de aller tøffeste til sine knær: Alle grenene i sporten hver for seg, svømming, sykling og løping, er vanskelig nok for mange.

Triatlon – En krevende sport


Hvem passer triatlon for

Triatlon er en sport som kan tvinge de aller tøffeste til sine knær. Alle grenene i sporten hver for seg, svømming, sykling og løping, er vanskelig nok for mange. Men å kombinere disse tre under ett og samme løp, det er ikke mange som kan takle.


Triatlon passer i utgangspunktet for alle, uansett kjønn og alder. Men man må selvsagt vite at dette er en idrett som kanskje ikke helt passer for de aller yngste eller eldste blant oss. Dette er er en idrett som krever utrolig mye energi og ikke minst ferdigheter. Det nytter ikke å være en god svømmer og tro at man har en sjanse siden “alle” kan både sykle og løpe litt. Man må være god på alle disipliner i denne krevende idretten.


Måter å trene

Går man med en drøm om å delta på en triathlon løp er det bare å sette i gang med treningen. Mange som deltar trener gjerne ett eller to år i forveien før de deltar på sitt første triatlon.


Er man helt “rookie” i denne “manndomsprøven” gjelder det å bli god på alle grenene i triatlon, det vil si svømming, sykling og løping. Disse grenene kommer i den rekkefølgen som det er skrevet. Er man en dyktig løper, så bør man fokusere mye på det man er mindre god på. I dette tilfeller sykling og svømming. Spesielt svømming siden dette kan suge krefter av de fleste før de er kommet halvveis i svømmeetappen.


På nett finnes det mange gode treningstips på hvordan man bør trene seg opp til et triatlonløp, enten det er første gang man deltar eller om man allerede har deltatt i et par løp fra før.


Hvile og rekreasjon

Å trene seg opp til et slikt krevende idrett så er det veldig viktig med nok hvile og søvn. Det nytter ikke å trene 5-6 ganger i uken og føle seg sliten til enhver tid. Med riktig antall timer med hvile og søvn, er det mye lettere å møte en ny treningsdag.


Hvile innebærer ikke bare å ligge eller sløve på sofaen, eller i godstolen og se på en TV-serier eller film. For mange kan det for eksempel å ta seg noen spinn på en spilleautomat på et nettcasino være det optimale rekreasjonen. Det fokuseres og konsentreres hardt nok under treningsøktene, og da er det godt med en aktivitet der man slipper å fokusere og tenke for mye - men samtidig gi optimal spenning, og ikke glede..


Alle i lovlig alder, ikke bare triatlon utøvere, kan få mange gode rekreasjons timer foran laptopen eller mobilen ved for eksempel å surfe på nett, eller la seg underholde på sider som for eksempel Rizk Norge.


Triatlon og Kosthold

Sist men ikke minst må vi ikke glemme at næring er veldig viktig, kombinert med nok hvile og rett trening. Uten mat og drikke duger helten ikke er det noen som sier, og det stemmer. Sørg for å få i deg nok næring, og ikke minst rett næring, når du skal trene til en idrett som triatlon. Det er mange gode tips på nett for hva du bør få i deg når du er under hard trening.


Undrumdesign - Lage hjemmeside bedrift
Undrumdesign-hjemmeside

Investikon
Investikon


Digitaldrift

Få de beste tipsene rett i innboksen!


Les også