Tips for å bygge din triatlon treningsplan

trimme den mentale helsen: I tillegg til å trene kroppen fysisk, bør man huske på å trimme den mentale helsen vår.

Tips for å bygge din triatlon treningsplan


Skal du gjennomføre et triatlon er det viktig med en treningsplan som er tilpasset målet. En typisk feil mange nybegynnere gjør er at de holder fokus på å komme seg i form, men ikke trener utholdenhet på de riktige tingene. Derfor har vi laget denne artikkelen som tar for seg noen gode tips til hvordan du kan bygge opp treningsplanen din. Her ønsker vi å gi deg noen gode tips, men det er fortsatt viktig å ta hensyn til dine egne forutsetninger.  


Våre tips for hvordan du kan lage en treningsplan 

Før vi tar for oss de beste tipsene, kan det være viktig å gjøre seg godt kjent med de ulike idrettene man skal konkurrere med. Noe av det som skiller triatlon fra andre aktiviteter er nettopp det faktum at du må mestre mer enn bare løping. Her kan Sports betting være en nyttig kilde til informasjon. Ved å se på odds og konkurranser kan du enkelt se hvordan de beste i hver sin gren planlegger konkurranser. Disse teknikkene kan bli med på kjøpet for deg som vil utforme din egen treningsplan. Når det er sagt - her er våre beste tips for deg som vil starte å trene til et triatlon! 


  1. Sett klare mål

Selv om triatlon i seg selv kan være et mål, så anbefaler vi at du setter klare mål for hver aktivitet. Dette kan være hvor fort du skal gjennomføre hver av dem og hvordan du ønsker å gjennomføre. På denne måten kan du enklere måle prestasjoner i de ulike gruppene, samt se din helhetlige prestasjon over tid. Klare mål vil også bidra til at du enklere kan definere treningsplanen din, og hvordan denne bør legges opp for å sikre at du når målene dine.  


  1. Se på din nåværende situasjon

Mange legger all oppmerksomhet på hva de ønsker å oppnå, men tar ikke hensyn til sitt nåværende nivå. Vi anbefaler derfor på det sterkeste at du tar hensyn til din nåværende form og legger opp treningen deretter. Dette inkluderer hvordan du presterer i de ulike grenene og ikke minst hvor du bør fokusere mest på treningsmessig.  


  1. Planlegg treningsplanen din

En typisk feil mange nybegynnere gjør er at de legger opp til en imponerende treningsplan, men glemmer at det skal være mulig å gjennomføre i hverdagen. Vi anbefaler derfor at du tar hensyn til den hverdagen du skal trene i. Det er bedre med noen korte økter i en hektisk hverdag, enn at man legger opp til et kjør man ikke klarer gjennomføre. Her er det viktig at man er realistisk og heller legger opp til mange korte treningsøkter for å oppnå ønsket form - og deretter fokuserer på utholdenhet på gjennomføring.  


  1. Øk gradvis

Det er ingen hensikt med å kaste seg ut på omfattende trening dersom du ikke har forutsetningene for å lykkes. Da er det bedre å starte smått - og øke etterhvert som man mestrer det. På denne måten kan du raskt tilpasse treningen og heller øke etterhvert som du kommer i bedre form. Dette vil også redusere faren for at du pådrar deg skader underveis i treningen.


  1. Inkluder målrettet trening

Selv om det kan være lurt å trene styrke, utholdenhet og kondisjon, bør du ha en god del målrettet trening også. Da snakker vi gjerne om trening som innebærer at du gjør aktiviteter som er målrettet for triatlon. Dette er selvfølgelig svømming, løping og sykling. Det kan også være lurt å gjennomføre flere av disse sammen, slik at du får trening med å gjennomføre flere aktiviteter samtidig. På denne måten kan du lettere sørge for at kroppen blir vant til den påkjenning som slik trening gjerne medfører.  


Oppsummering 

Det kan være spennende å gjennomføre et triatlon, men det krever at du vet hva du driver med. Derfor har vi kommet med noen gode tips til hvordan du kan forberede deg best mulig for å gjennomføre et slikt løp. Dette handler ikke bare om at du bør være i god form, men du bør også sørge for at kroppen er vant til denne typen trening.  


Da snakker vi gjerne om at du bør være vant til å gjennomføre lange treningsøkter, samt at du bør ha utholdenheten til dette. Ikke bare rent fysisk, men også tilvenne kroppen på de skadene som kan oppstå. Mange som gjennom denne typen øvelser kan pådra seg gnagsår og annet, noe som betyr at det kan være lurt å tilvenne kroppen påkjenningen så godt som mulig før du skal kjøre hele løpet.  


Undrumdesign - Lage hjemmeside bedrift
Undrumdesign-hjemmeside
Investikon
Investikon

Digitaldrift

Få de beste tipsene rett i innboksen!


Les også