Derfor bør du begynne med triathlon (7 viktige grunner)

Derfor bør du begynne med triathlon

BEGYNNE MED TRIATHLON: Kristian Blummenfelt, en av Norges beste triatleter, startet først med svømming. Foto: Facebook.com/triblu1


Derfor bør du begynne med triathlon (7 viktige grunner)


- Jeg hadde en svømmetrener som så jeg hadde bra potensiale, men hadde liten tro på at jeg ville bli god i svømming. Så han pushet på at jeg burde prøve triatlon eller open water svømming. Siden har det bare ballet på seg.

- Kristian Blummenfelt


Undrumdesign - Lage hjemmeside bedrift
Undrumdesign-hjemmeside

Triathlon består av idrettene svømming, sykling og løping. Hvert år blir det stadig flere nybegynnere og se på norske triathlonkonkurranser. Multisporten er i ferd med å bli Norges nye folkeidrett. Internasjonalt har vi virkelig begynt å hevde oss med Kristian Blummenfelt, Gustav Iden, Casper Stornes med fler i spissen.


7 grunner til hvorfor du bør begynne med triathlon:


1) Du får en enorm mestringsfølelse


Når du fullfører ditt aller første triathlon får du en utrolig god følelse. Du vet godt hvor mange treningstimer som ligger bak. Du viser ovenfor deg selv og andre at dette fikk du til. Du vet at under 1 % av alle nordmenn har gjort det samme som deg. Selvtilliten stiger og du kan med god samvittighet skryte til vennene dine; “Ja, jeg har fullført et triathlon”.


Image

2) Du blir den best trente i vennegjengen


Når du melder deg på et triathlon, øker også motivasjonen for å trene. Trening blir endel av din hverdag og din fysiske form blir kraftig forbedret. Du vil merke at treningen ikke lenger er et slit, men at det faktisk er gøy å bruke kroppen! Uansett hvor du beveger deg, er du sannsynligvis en av de aller best trente.


Jeg begynte med triathlon fordi jeg hadde en hælskade kalt Haglunds hæl. Det gjorde at jeg ikke fikk løpt så mye jeg ville for å bli så god som jeg ville i maraton.


- Kristin Lie, vinner av Norseman 2015


3) Du får nye venner og blir mer sosial.


Triathlon er en individuell idrett, likevel så både trener og konkurrerer man sammen med andre. Du vil møte nye mennesker som har de samme målene som deg. Meld deg inn i en triathlonklubb, delta på fellestreninger og svøm, sykle og løp sammen med andre.


Investikon
Investikon

4) Du kommer til å leve lenger


Helseeffekten av å drive med triathlon er enorm. Du får trent variert og risikoen for overtrening er nesten fraværende. Du vil både se og føle deg yngre. Immunforsvaret ditt blir styrket og du får en sunnere livsstil. Fastlegen kommer til å savne deg!


Det ble for ensformig med langrenn og langdistanse løping og fant fort ut at triatlon var en allsidig og variert treningsform.


- Sondre Risdal, personlig trener og supermosjonist


5) Hverdagen din blir mye bedre


Treningseffekten strekker seg ikke kun til økt fysisk form og en forbedret helse. Forskning viser at alle former for trening gir flere positive ringvirkninger. Humøret stiger, stressnivået synker og du vil få mer energi. Hverdagen din blir strukturert og oversiktlig ved at du blir “tvungen” til å planlegge når du skal trene.


Jeg startet med triathlon for å gjøre det «umulige», som jeg på det tidspunktet tenkte var å fullføre Norseman Xtreme Triathlon.


- Allan Hovda, Norges beste langdistansetriatlet


Begynte med triathlon

6) Du blir et godt forbilde


På veien mot din første konkurranse vil du lære masse om trening og ikke minst om deg selv. Samtidig vil du inspirere venner og bekjente til å komme seg ut å bruke kroppen til det den er laget for. Bra for deg, bra for dine venner!


7) Du får følelsen av å være en toppidrettsutøver


På større arrangementer kan du forvente å møte verdens aller beste triatleter i løypa. Under Ironman i Haugesund får du også kjenne på hvordan det er å være toppidrettsutøver. På oppløpet (kaia) får du stor applaus fra flere hundre mennesker og barna gir deg gjerne en high-five før du til slutt strekker henda i været og løpet i mål!


Begynte med triathlon

Har du allerede deltatt på triathlon, er sjansene store for at du har meldt deg på et nytt..


Hvorfor?


Fordi triathlon er svært avhengighetsskapende.


Når du fullfører for første gang, vil du med engang se etter forbedringer. Kanskje kunne du skiftet litt fortere? Hvordan hadde tiden blitt om du hadde plassert deg litt lenger fram i svømmefeltet? Eller kanskje du kunne startet spurten litt tidligere?


Disse tingene finner du aldri ut av dersom du ikke melder deg på igjen.


NB! Om denne artikkelen har klart og overbevise deg om å melde deg på triathlon, finner du nyttig informasjon ved å klikke på lenkene under. En ting er sikkert, ditt triathlon-eventyr starter i det du har meldt deg på en konkurranse.Investikon
Investikon


Digitaldrift

Få de beste tipsene rett i innboksen!


Les også