Slik velger du den perfekte våtdrakten – velg etter ditt bruk

Triathlon Våtdrakt

VÅTDRAKT TIL TRIATHLON: Ikke gjør tabben med å kjøpe deg våtdrakt til vannsport Unsplash.com


Slik velger du den perfekte våtdrakten - velg etter ditt bruk


Kjøp våtdrakt til triathlon/svømming, og ikke til dykking eller vannsport. Det er flere som har gått i denne fellen. Det er viktig at våtdrakten sitter perfekt til kroppen for å få utnyttet den best mulig.


Undrumdesign - Lage hjemmeside bedrift
Undrumdesign-hjemmeside

1. Kjøp våtdrakt som er ment til svømming


Det er flere som har gått i denne fellen. Dersom du går i butikken og sier: "Jeg skal ha våtdrakt". Så vil selgeren ta deg med til avdelingen for våtdrakter. Her finnes to to alternativer:


  1. Våtdrakt til vannsport
  2. Våtdrakt til triathlon


Hvis selgeren er like uerfaren som deg, kan du dessverre ende opp med å kjøpe feil.

Det er derfor viktig at du spesifiserer at du trenger en våtdrakt til svømming eller triathlon ovenfor selgeren.


2. Prøv våtdrakten på i butikk


Bruk god tid og sørg for at den sitter skikkelig til kroppen. Mange bruker opptil 10 minutter på å ta på seg våtdrakten riktig. Bodyglide og god hjelp fra en venn gjør jobben mye lettere.


Triathlon våtdrakt

For det er ekstremt viktig at våtdrakten sitter perfekt til kroppen for å få utnyttet den best mulig. Våtdrakt til triathlon skal være elastisk i skulderpartiet, slik at du ikke møter motstand når du beveger armene.


Tips: Fortell kundeveilederen om du bruker crawl eller brystteknikk.


3. Kjøp etter ditt nivå


Har du svømt 2 ganger i uken de siste 6 mnd? Da er du en relativt fersk svømmer. Du bør derfor kjøpe våtdrakt som passer deg og ditt ferdighetsnivå. Det er ikke slik at den dyreste våtdrakten er den beste for deg – disse er ment for erfarne svømmere.


Investikon
Investikon

Hvilke fordeler gir våtdrakt under et triathlon?


Vådrakten gir oppdrift og du flyter lettere. Altså: Du svømmer raskere.


Over 90 % av deltakere i norske triathlonkonkurranser velger å bruke våtdrakt. Hvis du aldri har brukt våtdrakt til triathlon, vil du raskt merke hvilke fordeler en triathlon våtdrakt kan gi. Ikke nok med at du svømmer fortere, våtdrakten gir deg også beskyttelse mot ting du ikke vil møte på i vannet.


Noen ganger MÅ du faktisk bruke våtdrakt


Hvis det er kaldt i vannet, kan arrangør pålegge påbud om å bruke våtdrakt. Dette vil også øke sikkerheten, da man flyter lettere med våtdrakt.


Normalt ligger denne grensen et sted mellom 15 og 17 grader. Dette forekommer sjeldent, men på lengre distanser (ironman-distanser) kan arrangører gi startnekt hvis deltakere prøver å stille til start uten våtdrakt.


Billig eller dyr, hva er best?


Dyre våtdrakter kan koste opp i mot 10 000 kr, mens de rimelige koster et sted mellom 1500 – 2000 kr. Den største forskjellen på billig og dyre våtdrakter er oppdriften. Ofte er neoprenmaterialet i de billigere variantene noe tykkere – spesielt ved beina.


Våtdrakt til triathlon

Lykke til med innkjøpet av våtdrakt triathlon!


NB! Hvis du kun skal delta på en konkurranse, spør om du kan låne triathlon våtdrakt av en venn. Under har vi linket til noen nyttige blogginnlegg som kan hjelpe deg ytterligere med valg av våtdrakt.Investikon
Investikon

Digitaldrift

Få de beste tipsene rett i innboksen!


Les også