OL 2020 utsettes til 2021

OL 2020 UTSETTES: Lekene som skulle avholdes i Tokyo sommeren 2020, har blitt flyttet ett år frem i tid.

OL 2020 utsettes til 2021


Som kjent skal sommer-OL utsettes i ett år. Lekene som skulle avholdes i Tokyo sommeren 2020, har blitt flyttet ett år frem i tid. Til tross for dette, vil arrangementets offisielle navn forbli OL 2020. Selv om det altså vil foregå i 2021.For triatlon byr neste OL på en nyvinning. For første gang skal det avholdes en lagstafett. I den deltar både mannlige og kvinnelige utøvere sammen. Dette kommer utvilsomt til å bli en spennende øvelse. Vi gleder oss i hvert fall til å se guttene og jentene måle krefter til lands og til vanns, og på sykkelsetet.


I likhet med tidligere år, avholdes det som vanlig en individuell konkurranse for menn og en for kvinner. I OL 2020 vil 55 utøvere være med i hver av de to konkurransene. Siden vi må vente ett år ekstra før startskuddet kommer, er det ikke enkelt å tippe utfallet av Tokyo-lekene. Det eneste vi kan si sikkert er at konkurransen vil bli beintøff når den endelig kommer i gang, og at spenningen vil bli stor.


Image

Hvem er favorittene i OL 2020?

All den tid mesterskapet har blitt utsatt med 12 måneder blir det ekstra vanskelig å si noe om hvem som er favoritter. Et helt år er lang tid i idrett. Nye talenter kan få sine gjennombrudd, stjerner kan pådra seg skader. Ja, det kan vel også hende at høyt ansette veteraner velger å legge opp.

Selv om dette nok er mindre sannsynlig. Mange vil vel heller pushe seg ekstra i ett år til, bare for å kunne gi seg som aktiv utøver etter et siste OL.

På herresiden har triatlon i OL i det siste vært dominert av Storbritannia. Ja, faktisk kan vi nærmere bestemt si ett britisk brødrepar. Det er selvsagt snakk om smått legendariske Alistair og Jonathan Brownlee. Storebror Alistair tok gull på hjemmebane i London i 2012, og deretter i Brasil fire år senere.

Lillebror Jonathan tok bronse i 2012 og sølv i 2016. Kanskje kan han endelig klare å utkonkurrere broren i 2021, og kapre gullet? Uansett er de to brødrene utvilsomt blant favorittene når OL avholdes i Tokyo i 2021.


Hvilke norske utøvere kan delta i OL 2020?

Triatlon har vært en OL-gren siden Sydney 2000. Så langt har kun en norsk triatlet kvalifisert seg. Det var Kristian Blummenfelt som konkurrerte med det norske flagget på brystet i Rio i 2016. Bergenseren gjorde en absolutt hederlig innsats, og kom inn på 13. plass.

Hans sammenlagttid var 1:47:31. Det vil si at han havnet 2:30 bak vinneren, forannevnte Alistair Brownlee fra Storbritannia. Blummenfelt gjorde det sterkest på svømming. Hans tid, 17:39, var sterkere enn flere av utøverne som havnet foran ham i sammendraget.

Hvorvidt Norge vil stille mer mannsterke eller kvinnesterke i neste sommer-OL gjenstår å se. Det som er sikkert, er at vi har mange spennende konkurranser å se frem til i Tokyo. Med eller uten norsk deltakelse, er det ingen tvil om at triatlon byr på topp underholdning også i OL-sammenheng. Nå er det ingenting annet å gjøre enn å smøre seg med tålmodighet i ett år til.
Få de beste tipsene rett i innboksen!


Les også