Triathlon klær: – Dette skal du ha på deg under konkurransen

Klær til triathlon

TRIATHLON KLÆR UNDER KONKURRANSEN: Mange er usikre på hvordan klær man skal bruke under et triathlon. Illustrasjonsfoto: Unsplash.com


Triathlon klær: - Dette skal du ha på deg under konkurransen


Mange er usikre på hvilke klær man skal bruke under et triathlon. Og skal man egentlig ha noe under våtdrakten? J
JA, det skal du. Under våtdrakten kan det være smart å bruke Trisuit eller annen spesialbekledning.


Undrumdesign - Lage hjemmeside bedrift
Undrumdesign-hjemmeside

Hva skal du ha på deg under våtdrakten?


Under våtdrakten vil det være mest triathlon drakt forskjellen - trisuitgunstig å benytte seg av triathlon klær som feks trisuit. Trisuits er bekledning spesiallaget for triathlon (se bilde). Vanlig sykkelbekledning vil også fungere fint så lenge sykkeltrøyen ikke er for stram slik at den hindrer deg under svømmingen.


Triathlon klær

Du tar på deg sykkelshorts og sykkeltrøye. Eventuelt en trisuit (se bilde over). Dermed tar du våtdrakten utenpå. På lengre konkurranser kan det bli ubehagelig å bruke vanlig sykkelshorts, da det tar lenger tid før den tørker skikkelig. Spesifikke triathlon klær som trisuits eller svømmeshorts med padding er gode alternativer. Triathlon bekledning er designet og laget for å tørke raskere.


Investikon
Investikon

Bekledning for din første triathlonkonkurranse


I prinsippet så trenger du kun sykkel, hjelm og sko for å delta i et triathlon. Det er likevel svært få som kun gjør dette. Velegnet utstyr gjør at du får en bedre opplevelse.


Triathlon bekledning

Bilde over viser noe av utstyret som erfarne triatleter bruker under konkurranse. Her finnes det en mellomting, og anbefaler deg å se på vår pakkeliste til triathlon.


Denne vil gi deg en god pekepinn på hvordan utstyr du bør vurdere. Hvis du planlegger å kun være med en gang, kan det også være smart å høre med venner, bekjente eller lokale klubber om å låne utstyr.


Investikon
Investikon

Digitaldrift

Få de beste tipsene rett i innboksen!


Les også