Tøyeøvelser for deg som skal delta på triathlon

Tøyeøvelser til triathlon og løping

UNNGÅ SKADER: Disse tøyeøvelsene gjør at du vil oppleve minst mulig ubehag etter treningen. Illustrasjonsfoto: Unsplash.com


Tøyeøvelser for deg som skal delta på triathlon


Har du noen gang tenkt på hvorfor eliteutøvere holder på med yoga? Eller hvorfor de aller beste setter av tid til tøying etter en økt? Denne artikkelen forteller deg hvorfor (SE VIDEO)


Undrumdesign - Lage hjemmeside bedrift
Undrumdesign-hjemmeside

Personer som aktiv driver med triathlon på elitenivå er ikke i tvil om at tøyeøvelser hjelper. Det å holde kroppen minst mulig "stiv og støl" er ikke bare godt for ditt eget velbehag, men vil også gi kroppen økt fleksibilitet. En bonus er at du er best mulig rustet for eventuelle skader.


Hvorfor tøye ut musklene?


Bruk av all muskulatur vil føre til at den blir kortere og strammere. Denne tilstanden vil begrense dine aktivitetsmuligheter, og kan dessuten i ytterste konsekvens virke hemmende.


Tøying kan øke blodsirkulasjonen og bidra til avspenning i muskulaturen. Ved å tøye ut etter en hard treningsøkt øker du bevegeligheten og oppnår bedre komfort – både etter trening og dagen etter.


Hentet fra Intersport sin artikkel: "Tøy ut kroppen"


Ikke tøy for hardt!


Den største tabben mosjonister gjør er å ta i alt for mye. Da blir man fortere ferdig, ikke sant? NEI, dette gjør vondt verre og musklene vil bli utsatt for ekstra belastning.


Før du starter på tøyeøvelsene må du sørge for at kroppen fortsatt er varm. Sett derfor av tid til tøyeøvelser rett etter økten og ikke vent til du evnt. kommer hjem!


En tommelfingerregel er at du alltid skal tøye en muskel i minst 20 sekunder.


Før du starter på øvelsene under:

  • Strekk forsiktig
  • Sørg for å være varm
  • Hold i minst 20 sekunder

Investikon
Investikon

8 tøyeøvelser for triatleter


Her forklarer Heather Fell hvilke 8 øvelser du bør utføre for å få en fleksibel og skadefri kropp. Video kan spoles frem til 01.15 hvis du ønsker å gå rett på øvelsene.


https://www.youtube.com/watch?v=6Ksc8N_k-FA


Investikon
Investikon

Digitaldrift

Få de beste tipsene rett i innboksen!


Les også