Triathlon med et øye på pengeboken

En livsstil for de fleste: Det er viktig å huske at alle utøvere en gang var nye innenfor sporten.

Triathlon med et øye på pengeboken


Triathlon har fått et oppsving de siste årene, og en rekke nye utøvere er kommet til. Noen driver på for seg selv, mens andre reiser rundt på konkurranser i inn- og utland. Det er ikke til å komme fra at å ha triathlon som livsstil krever en del utstyr, men trenger overhodet ikke å ta knekken på din privatøkonomi.

Triathlon - En livsstil for de fleste

Det er en vanlig misforståelse at triathlon er for de aller sprekeste. Det er viktig å huske at alle utøvere en gang var nye innenfor sporten. Steg for steg har de bygd opp en fysisk form tilpasset sporten. Har du i dag en aktiv livsstil og ønsker nye utfordringer, er triathlon absolutt for deg.

Hva med alt utstyret, er kanskje din neste tanke? Sykkel, sko, våtdrakt og så videre. Det må jo koste en formue å begynne med en sport som triathlon? Noe koster det selvsagt, men hvor dyrt det blir er helt opp til hver enkelt. Det er fullt mulig å drive med triathlon på budsjett.


Budsjett - en viktig del av en aktiv livsstil

Uavhengig av om du er ny utøver av triathlon eller mer erfaren, bør man ha en plan for hvor mye penger man vil bruke på utstyr og eventuelle reiser. Er du nybegynner, er det ikke nødvendig med det aller nyeste eller mest tekniske utstyret. Likevel, noen kroner bør du bruke for gode og skadefri treningsøkter.


Vi har i andre artikler skrevet mer omfattende om utstyret og hva du bør tenke over når det gjelder for eksempel sykkelsko og sykkel. Nybegynnere klarer seg med sykkelsko, og har ikke behov for egne triathlonsko. Velg sko som passer din fot og budsjett. Gode løpesko, sykkel og våtdrakt bør også velges ut fra ditt ståsted, budsjettet og nivået du er på.


Et godt tips er å kontakte en Triathlon-klubb. De kan gi råd om hva du trenger, samt tipse deg om brukt utstyr. Kanskje finner du også gode treningspartnere i en klubb, noe som alltid gir motivasjon for å strekke seg det lille ekstra under trening.Triathlon er ikke bare en sport

Å drive med triathlon er en livsstil som krever gode treningsvaner, godt kosthold og hvile. Dette kombinerer de fleste med fulltidsjobb, og eventuelt familieliv. Dermed er det ikke bare økonomien som krever en plan. Det gjør hverdagen også. I alle fall om du skal nå målene dine innenfor triathlon.

Målet for hver enkelt utøver vil være like forskjellig som utøverne er. Det kan være mål om å delta på konkurranser i Norge, delta på store internasjonale stevner eller kanskje bare komme i ditt livs beste form. Har du familie? Ta dem med deg inn i planleggingen. Bli ikke forundret om din bedre halvdel gjerne vil delta sammen med deg.

Å reise på stevner og konkurranser koster en del, spesielt om du velger å bruke fly. Da må du i tillegg til billettprisen betale for sykkelen som spesialbagasje. Noe som hos enkelte flyselskaper koster mye. Det kan derfor være smart å planlegge tidlig, slik at du kan spare opp noen kroner i forkant.


Økonomi og triathlon

Ovenfor har vi tatt for oss enkelte ting som er viktige, uten at vi har gått så mye i detaljer. Selve sporten, trening og hvile har vi tatt for oss mer detaljert i andre artikler. Målet vårt nå er at du gjør deg tanker om hvor mye du skal spandere på utstyr og reiser. Gode opplevelser trenger ikke koste mer enn nødvendig.

Skal du konkurrere rundt i Norge? Hva med å planlegge godt, og ta det som en ferie? Da kan du unngå ekstra kostnader for en ekstra reise, slippe å ta ut ekstra fridager fra jobb og kan kombinere livsstil med familieliv på en god måte. En annen løsning kan være å ta opp et lite lån, for å spre utgiftene over lengre tid. Du kan ta opp et trygt lån - for deg og din livsstil.

Stevner utenlands kan helt fint kombineres med ferie. Flere konkurranser går av stabelen i sydlandske strøk. Det kan være smart å få kontakt med Triathlon-miljøet dit du skal. Kanskje kan du få lånt utstyr som sykkel og dermed spare inn på reisebudsjettet.


Tips for budsjettvennlig triathlon

Her er våre 4 beste tips for hvordan du kan spare inn på budsjettet:


  • Kjøp brukt, eller lån utstyr.
  • Når mulig, kjør selv til konkurranser og stevner for å unngå dyre flybilletter.
  • Kombiner ferieliv med konkurranser.
  • Nybegynnere trenger ikke det aller heftigste og dyreste utstyret.

Uansett hvordan du velger når det kommer til utstyr, reiser og planer - triathlon vil til slutt gi deg atskillig mer tilbake. Det i form av nye bekjentskaper, nye opplevelser, gode hverdagsrutiner og en bedre helse. Sist, men ikke minst: Den gode følelsen av mestring når du ser målene dine bli nådd!

Få de beste tipsene rett i innboksen!


Les også