Dette er verdensserien i Triathlon i Abu Dhabi

Abu dhabi triathlon

TRIATHLON I ABU DHABI: Det største arrangementet innenfor sportsgrenen er mesterskapet i Abu Dhabi Illustrasjonsfoto: Unsplash.com


Dette er verdensserien i Triathlon i Abu Dhabi


Det største arrangementet innenfor sportsgrenen er det årlige verdensmesterskapet i triathlon, mest kjent som WTS World Triathlon Series på engelsk. Mesterskapet ble for første gang arrangert i 1989 og er i dag inne i sin ellevte sesong.Verdensmesterskapet består av et antall konkurranser som arrangeres på forskjellige steder i verden og hvor sammenlagtvinneren av alle konkurransene til slutt kåres til verdensmester.


Dersom du ønsker å få med deg konkurransene kan du øke spenningen ytterligere gjennom å tippe på hvem som kommer til å vinne og se om du har tippet riktig. Det kan derimot være ekstra lurt å lese noen oddstips før du bestemmer deg for hvem du skal tippe på, slik at du kan øke sannsynligheten for at du vinner.


Første konkurranse i Abu Dhabi 2018


I fjor ble arrangementets tiende sesong startet med en konkurranse i sprint i Abu Dhabi 2. mars. Fjorårets verdensmesterskap bestod av totalt 9 konkurranser, hvor finalen ble avholdt i Australia i midten av september. Den sammenlagte vinneren for menn gikk til spanske Mario Mola, mens britiske Vicky Holland var den kvinnelige vinneren av verdensmesterskapet.


Mario Mola forsvarte med dette sin seier fra sesongen i 2017 og vant dermed verdensserien for menn for tredje gang. Vicky Holland tok over for fjorårets vinner Flora Duffy som slet med skader, og vant førsteplass på grunn av sin plassering i den avgjørende konkurransen av mesterskapet.


Også Norge imponerte i mesterskapet og ble det første laget i mesterskapets historie hvor representanter fra et og samme land tok alle podiumsplassene i løpet av én konkurranse. I løpet i Bermuda vant nemlig Casper Stornes førsteplassen, Kristian Blummenfelt kom som nummer to og tok sølv, mens Gustav Iden tok bronse.


Ny sesong og nye muligheter – Verdensserien 2019


Om vi får se tre nordmenn på pallen i år også gjenstår å se, men etter den første konkurransen er Mario Mola godt i gang med å forsvare sin mesterskapstittel fra fjorårets verdensserie. Årets første konkurranse ble som vanlig avholdt med en sprint i Abu Dhabi 8. mars. Resultatene fra første konkurranse ble førsteplass til Mario Mola, andreplass til Alex Yee og en tredjeplass til Fernando Alarza.


For kvinner var det Katie Zaferes som tok førsteplass og Taylor Spivey som tok andreplass – begge fra USA. Tredjeplassen gikk derimot til Jessica Learmonth fra Storbritannia. Selv om det ikke ble pallplass, klatret norske Lotte Miller fra en tiende plass i fjorårets sprint i Abu Dhabi til en sjetteplass i årets åpningskonkurranse i sprint.


Norske håp


Norge har et sterkt triatlonmiljø i Bergen og det er flere unge utøvere som stiller sterkt til årets verdensserie. Det norske landslaget har trent hardt siden i fjor og sportssjefen i Norges Triatlonforbund, Arild Tveiten har stor tro på at Norge kan gjøre det enda bedre i årets sesong enn i fjorårets. Landslaget har blant annet vært på treningsleir i Thailand for å tilpasse seg klimaforskjellene for årets mesterskap, og føler seg godt forberedt på å skulle konkurrere i et varmere klima enn hjemme i Norge.
Få de beste tipsene rett i innboksen!


Les også