Kom deg i form via tredemøllen

tredemølle
I form på tredemøllen: Alle grenene i sporten hver for seg, svømming, sykling og løping, er vanskelig nok for mange.

Kom deg i form via tredemøllen


En tredemølle er ikke bare et utmerket verktøy for deg som har en hektisk hverdag, men det kan også være langt mer effektivt for å komme seg i form. Dette skyldes at du enkelt kan tilpasse både arbeidsmengde og hastighet etterhvert som formen din blir bedre. Vi skal derfor se nærmere på noen enkle måter du kan komme deg i form via en tredemølle
Et spørsmål som ofte dukker opp er om nybegynnere bør trene på en mølle eller løpe utendørs. Her er det utrolig mange som blir overrasket over at svaret i de fleste tilfeller vil være at tredemølle er det beste alternativer. For som vi allerede har vært innom, så kan du tilpasse treningsøkten din betydelig mer på en tredemølle enn om du løper utendørs.
Ikke bare kan du justere tempo, men også terreng og lengden du ønsker å løpe. Også er det en trøst at du slipper strande flere kilometer hjemmefra dersom du blir sliten og støl underveis på turen din.


Hvordan starter du med trening på en tredemølle?

Om du ikke har løpt noe særlig tidligere kan det være lurt å starte litt forsiktig. Da er en tredemølle uten tvil et godt egnet utgangspunkt. Her kan det være lurt å starte med litt kortere turer slik at du etterhvert blir kjent med hvordan kroppen din håndterer belastningen. En typisk feil mange nybegynnere gjør er nemlig at de pusher seg for hardt, og dermed pådrar seg unødvendige skader i starten.



Forsøk derfor å løpe 3-5 km som et utgangspunkt og finn en hastighet som passer deg godt. Her handler det ikke om å løpe på full kraft de første gangene, men heller finne et tempo som lar deg løpe hele lengden du har satt opp. Skulle det bli nødvendig å gå litt innimellom så er dette langt bedre enn å stoppe helt.


Helt i starten kan det derfor være vanlig at man veksler litt mellom å løpe og gå. Dette er fortsatt utmerket trening, og det viktigste er at du holder pulsen oppe. Ikke gå så lenge at du blir avslappet igjen, men ta de nødvendige intervallene slik at du klarer fullføre den distansen du har bestemt deg for.


Øk tempoet etterhvert

Når du har blitt komfortabel med 5 km og funnet et tempo som passer deg (gjerne i intervallet 8 - 10 km/t) vil det være tid for å øke distansen og tempo. Ønsker du å øke utholdenheten din vil det være naturlig å legge til noen økter med intervaller, mens for kondisjonen er det greit å øke distansen du løper på rolig tempo.



Vår beste anbefaling her er at at du velger en tredemølle som passer godt for begge deler. Her kan det være greit å legge opp til 1-2 intervalløkter i uken og tilsvarende antall lengre løpeturer. Et godt mål for mosjonister vil være å klare 10 km uten å stoppe, da gjerne så fort som mulig.


Skal du klare det under en time må du ligge på 10 km/t i hastighet på en tredemølle, så det kan jo være et godt utgangspunkt for deg som ikke har løpt så mye tidligere. Dette er en grei treningsøkt, men også oppnåelig for de aller fleste uten at man må trene beinhardt.


Når du har klart 10 km kan du derfor presse deg selv ytterligere ved å forsøke klare det på kortere tid. Skulle du virkelig skulle utfordre deg selv kan du øke til et mål om å gjennomføre halvmaraton (21 km) som den neste milepælen din. Imidlertid er dette en langt tyngre prestasjon, så her bør du gi deg selv litt tid til trening.



Undrumdesign - Lage hjemmeside bedrift
Undrumdesign-hjemmeside

Investikon
Investikon


Digitaldrift

Få de beste tipsene rett i innboksen!


Les også