Forbered deg på din første triatlon

Ikke kast bort tiden din: Les de beste tipsene på hvordan du kan mestre triathlon!

Forbered deg på din første triatlon


Vi er mange som elsker å løpe, svømme og sykle, både korte og lange distanser. For idrettsutøvere er det ofte en målsetning å kunne delta på de store arrangementene. Det er få følelser som kan måle seg med den du får når du har kjempet deg frem fra start til mål og har lykkes med det du kanskje ikke trodde du skulle klare. Når du skal delta i en triatlon eller andre lange løp, er det viktig at du gir deg selv gode forutsetninger for å kunne gjennomføre. En slik forutsetning er riktig utrustning.
Triatlon er en utholdenhetsidrett som har blitt svært populær opp gjennom de siste årene, og tar hvert år plass i en rekke land. I 2000 ble dessuten triatlon en gren innen OL, og idretten er nå et fast innslag hvor over 40 land pleier å delta.


Triatlon har også blitt en stor sport blant dem som like å høyne spenningen med spill. Planlegger du selv å spille på triatlon den kommende tiden? Da bør du sjekke ut ToppCasinoBonus’ artikkel om gratisspinn uten innskudd. Der finner du spillselskaper som tilbyr betting på triatlon og annen populær sport.


Svømmeutrustning
Når det kommer til å gjennomføre en triatlon, er det du selv som setter ambisjonen. Det finnes mange foreninger å henvende seg til, og som du kan komme i kontakt med via Norges Triatlonforbund. Det er uansett viktig å få en god start når det er på tide å se hva du er god for. Da kommer du også til å kjenne at du har kontroll over situasjonen og ha tro på at du klarer hele veien til mål.


Når det gjelder den første grenen, svømming, så må du sørge for å ha en bra våtdrakt.
Drakten holder ikke bare kroppen varm, den gir deg også bedre flyt i vannet og vil
dermed korte ned svømmetiden din. Våtdrakten er som regel obligatorisk, men det
hender at dette ikke er tilfellet.


Du vil også ha et par gode svømmebriller, som kan beskytte mot solen og som samtidig ikke er for mørke under vann. Du vil også ha et par svømmebriller som ikke dimmer for mye. Det er derfor en god idé å lese anmeldelser før du trår til med et kjøp. Tenk også på at badehetter holder brillene bedre på plass og kan hjelpe ytterligere til med å holde på kroppsvarmen.Sykkel- og løpeutrustning

Har du ikke en bra racersykkel innenfor triatlon, er dette den største investeringen du må foreta deg. Derfor er det viktig at du gjør ordentlig research, slik at du blir fornøyd med kjøpet ditt. En løsning på å få det litt billigere er å kjøpe en sykkel med klembare tempopinner. Da slipper du å kjøpe to sykler fordi du har en som fungerer til både trening og konkurranse. Dermed slipper du også å kjøpe en temposykkel, som på grunn av sin kantete utforming pleier å bli ubehagelig i lengden.


Når det til slutt kommer til de høyst relevante løpeskoene, vil du ha landeveissko med borrelås. Det siste man ønsker skal skje, er at du plutselig må stoppe opp for å knyte skoene. Det er et mareritt å miste flyten når man er så nært mål. Nei, du vil nok ha sko med borrelås, som er enkle å ta på og som har gode, vannavstøtende egenskaper.


Lørdag den 14. august er det Triatlon i Oslo. Det finnes få plasser, så sørg for å søke om plass i god tid!


Få de beste tipsene rett i innboksen!


Les også